0

Co nowego w AIOLI

Na stoły restauracji AïOLI trafiła nowa, wiosenna karta. Co w niej nowego? Sprawdźmy.

POLSKIE SKŁADNIKI

Nowa karta, a w niej: jak zawsze wysokiej jakości produkty, produkty dostarczane każdego ranka, co więcej przez polskich dostawców. Warzywa, owocem, zioła, jajka i produkty mleczne – to na nich zespół AïOLI bazował przy tworzeniu nowej, wiosennej karty.

EUROPEJSKI PROFIL KUCHNI

Pod nóż i na stół w AïOLI trafiają także  produkty i składniki prosto z Włoch, Hiszpanii czy Francji.Włoska długodojrzewająca szynka Prosciutto Crudo, hiszpańskie kiełbasy Chorizo Sarta, włoskie salami Finochiona, sery: Anari, Dor Blue włoska Mozarella di Bufala. Mąka, z której robiona jest pizza sprowadzana jest prosto z Francji. Sosy bazują na najlepszych włoskich pomidorach Pelati.

KOMPOZYCJA MENU

Menu AïOLI idzie głębiej w Europę, a także w kierunku Basenu Morza Śródziemnego. W ich menu spotkamy już także smaki kuchni izraelskiej i tunezyjskiej, które zagościły w pozycjach śniadaniowych AïOLI Schakschuka, oraz w tapasach: Mezze czy Kofta Falafel.

 

KILKA NOWOŚCI:

 

Chia Yogurth With Cubes

Pełnowartościowe śniadanie wzbogacone o Raw Cubes będące połączeniam składników przyspieszających metabolizm i poprawiających kondycję organizmu – produkt Purella Food.

BBQ RUM / Whisky Burger

Burger z sosem na bazie rumu Oakheart / whisky Bulleit, wprowadzony na prośbę #aiolifriends

A TAKŻE:

  • Pizza #aiolifriends – kompozycja smaków, która wygrała w konkursie na autorską pizzę #aiolifriends
  • Sałatki oparte na czterech głównych podstawach do których każdy #aiolifriends może dobrać dodatki według swojego uznania
  • Ryby – Karmazyn i Halibut
  • Lemoniady – mandarynkowa z liczi czy też AïOLI COLA
  • Koktajle –AïOLI Chlorella Green i AïOLI Chlorella Sweet

+ klasyki AïOLI w odmienionej wersji, których nie mogło zabraknąć w wiosennej odsłonie: BREKKIE PIZZA z brokułem, BACON SANDWICH z Guacamole czy steki z najlepszej jakości polskiej wołowiny na sezonowych warzywach.

SZTAB TWÓRCÓW

Nowe menu AïOLI  przygotował sztab kucharzy AïOLI wspólnie z Agencją Kreatywną Instynkt Creative Group. Menu przygotowano tak by móc się dzielić zamówionymi daniami z przyjaciółmi, co ma na celu podkreślenie koncepcji wspólnego czasu oraz przeżywania emocji podczas jedzenia. A przy jedzeniu przecież jest najmilej.

AIOLI

Człowiek najedzony człowiek szczęśliwy.

My wybierzemy się i posmakujemy nowych pozycji w menu prezentowanych na wiosnę przez AïOLI. Dla nas jako poszukiwaczy nowych smaków to kolejna okazja, by je znaleźć. Czy będą one właśnie w AïOLI?

15 marca 2017 16:23
[fbcomments]