Na stoły restauracji AïOLI trafiła nowa, wiosenna karta. Co w niej nowego? Sprawdźmy.
POLSKIE SKŁADNIKI
Nowa karta, a w niej: jak zawsze wysokiej jakości produkty, produkty dostarczane każdego ranka, co więcej przez polskich dostawców. Warzywa, owocem, zioła, jajka i produkty mleczne – to na nich zespół AïOLI bazował przy tworzeniu nowej, wiosennej karty.
EUROPEJSKI PROFIL KUCHNI
Pod nóż i na stół w AïOLI trafiają także produkty i składniki prosto z Włoch, Hiszpanii czy Francji.Włoska długodojrzewająca szynka Prosciutto Crudo, hiszpańskie kiełbasy Chorizo Sarta, włoskie salami Finochiona, sery: Anari, Dor Blue włoska Mozarella di Bufala. Mąka, z której robiona jest pizza sprowadzana jest prosto z Francji. Sosy bazują na najlepszych włoskich pomidorach Pelati.
KOMPOZYCJA MENU
Menu AïOLI idzie głębiej w Europę, a także w kierunku Basenu Morza Śródziemnego. W ich menu spotkamy już także smaki kuchni izraelskiej i tunezyjskiej, które zagościły w pozycjach śniadaniowych AïOLI Schakschuka, oraz w tapasach: Mezze czy Kofta Falafel.
KILKA NOWOŚCI:
Chia Yogurth With Cubes
Pełnowartościowe śniadanie wzbogacone o Raw Cubes będące połączeniam składników przyspieszających metabolizm i poprawiających kondycję organizmu – produkt Purella Food.
BBQ RUM / Whisky Burger
Burger z sosem na bazie rumu Oakheart / whisky Bulleit, wprowadzony na prośbę #aiolifriends
A TAKŻE:
- Pizza #aiolifriends – kompozycja smaków, która wygrała w konkursie na autorską pizzę #aiolifriends
- Sałatki oparte na czterech głównych podstawach do których każdy #aiolifriends może dobrać dodatki według swojego uznania
- Ryby – Karmazyn i Halibut
- Lemoniady – mandarynkowa z liczi czy też AïOLI COLA
- Koktajle –AïOLI Chlorella Green i AïOLI Chlorella Sweet
+ klasyki AïOLI w odmienionej wersji, których nie mogło zabraknąć w wiosennej odsłonie: BREKKIE PIZZA z brokułem, BACON SANDWICH z Guacamole czy steki z najlepszej jakości polskiej wołowiny na sezonowych warzywach.
SZTAB TWÓRCÓW
Nowe menu AïOLI przygotował sztab kucharzy AïOLI wspólnie z Agencją Kreatywną Instynkt Creative Group. Menu przygotowano tak by móc się dzielić zamówionymi daniami z przyjaciółmi, co ma na celu podkreślenie koncepcji wspólnego czasu oraz przeżywania emocji podczas jedzenia. A przy jedzeniu przecież jest najmilej.
AIOLI
Człowiek najedzony człowiek szczęśliwy.
My wybierzemy się i posmakujemy nowych pozycji w menu prezentowanych na wiosnę przez AïOLI. Dla nas jako poszukiwaczy nowych smaków to kolejna okazja, by je znaleźć. Czy będą one właśnie w AïOLI?