Redakcja Warsaw Insider zorganizowała w Varso Tower 18. edycję gali Best of Warsaw dla branży kulinarnej.
Wydarzenie zgromadziło czołowych profesjonalistów z warszawskiej branży kulinarnej i hotelarskiej.
Podczas uroczystego wieczoru uhonorowano najlepsze ubiegłoroczne osiągnięcia warszawskiej gastronomii. Nagrodzono najlepsze lokale, szefów kuchni oraz innowacyjne trendy, które kształtują dynamiczną scenę kulinarną stolicy.
Wydarzenie jest najbardziej miarodajnym plebiscytem najlepszych atrakcji kulinarnych i rozrywkowych Warszawy. Cieszy się również renomą najbardziej prestiżowej gali F&B w stolicy.
Wśród tegorocznych laureatów znaleźli się zarówno weterani branży, jak i wschodzące gwiazdy:
- Andrea Camastra
w kategorii Best Chef (Najlepszy Szef Kuchni) - Restauracja Rozbrat 20
tytuł Best Premium Dining (Najlepsza Restauracja Premium) - Restauracja Bibenda
w kategorii Best Casual Dining (Najlepsza Restauracja Casual)
Na gali wyróżniono również lokale najlepiej odzwierciedlające zmieniającą się warszawską scenę gastronomiczną:
- Musa
w kategorii Best Newcomer (Najlepszy Debiut) - Noriko Omakase
tytuł Best Sushi (Najlepsze Sushi) - Feliks Cafe Bar
w kategorii Best Cocktail (Najlepszy Koktajl)
Wyróżniono także ukryte perełki Warszawy:
- Da Gero
w kategorii Best Italian (Najlepsza Włoska Restauracja) - Fat Cat
za Best Ramen (Najlepsze Ramen) - Niewinność
jako Best Wine Bar (Najlepszy Bar Winny)
Oprócz lokali na Best of Warsaw uhonorowano również osoby kształtujące branżę:
- Kacper Gronkiewicz
w kategorii Best Design (Najlepszy Design) - Best Restaurateurs (Najlepsi Restauratorzy)
Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski
Organizator
- Agencja Valkea Media
wydawca magazynu Warsaw Insider.
Partnerzy
Varso 46, Tyskie Browary Książęce, Peroni Nastro Azzurro, Mielżyński – Wine Spirits Specialties, Dal Dalla Gelato, Praska – Kawy Palarnia by ROZNER i Moya Matcha. Partnerami after party byli Restauracja Pod Gigantami i Veo.
Best of Warsaw
Gala i nagrody jest wydarzeniem stanowiącym nieodłączny element kalendarza profesjonalistów z branży Food & Beverage. Inicjatywa wyróżnia najlepszych w Warszawie kucharzy i restauratorów oraz prezentuje innowacyjne trendy, które budują międzynarodową renomę stołecznej gastronomii.
To przewodnik dla miłośników jedzenia, profesjonalistów i turystów poszukujących wyjątkowych kulinarnych doznań w stolicy.